Oct 31

De toekomst van online marketing draait allemaal om: video. De consumptie van video stijgt al jaren explosief. Desondanks blijven de kosten van videoproducties en de distributie van online video’s nog steeds relatief laag. Redenen genoeg voor merken en organisaties om nóg meer video in te zetten om zo merkbewustzijn en merkwaarde te verhogen. En niet te vergeten betere verkoopcijfers voor commerciële organisaties.

Klinkt logisch toch? Nog steeds niet overtuigd? Dan staan hieronder nog 6 redenen waarom videocontent voortaan toch echt onderdeel moet zijn van elke social media marketing strategie:

 1. Video heeft de hoogste ROI
  CopyPress vroeg marketingprofessionals in een wereldwijd onderzoek welk marketingmiddel de hoogste return on investment (ROI) had in 2013. Maar liefst 51% van de respondenten zei: video.
 2. Video’s op Facebook worden 12 x meer gedeeld t.o.v. andere posts
  Virale marketing is krachtig. Als een video eenmaal viraal gaat op Facebook, zorgt dit voor een verhoging van het bereik, hogere impact en uiteindelijk hogere inkomsten/opbrengsten. Volgens onderzoek van HubSpot heeft videocontent de grootste kans om viraal te gaan op Facebook en worden video’s 12 x meer gedeeld dan Facebookposts met tekst en hyperlinks bij elkaar opgeteld.
 3. Videocontent wordt sneller verwerkt dan tekst
  Een impactvolle boodschap achterlaten in het hedendaagse drukke social medialandschap is moeilijker dan ooit. Want de aandachtsspanne van jouw doelgroep is ook korter dan ooit. Maar er is hoop; uit onderzoek blijkt dat visuele content 12.000 x sneller wordt verwerkt dan tekst, waardoor merken die video gebruiken voortaan in het voordeel zullen zijn.
 4. Online video verhoogt de zichtbaarheid van het merk
  Een hoge(re) naamsbekendheid op social media draagt flink bij aan de totale zichtbaarheid van het merk op het web. Investeer dus in zoekmachineoptimalisatie (SEO), zodat je hoger in de ranking komt van bijv. ‘s werelds grootste zoekmachines Google. En z’n zusje is Youtube. Dit videoplatform heeft volgens eigen cijfers maar liefst 6 miljard(!) unieke bezoekers per maand. Een eigen Youtubekanaal met eigen videocontent is dus een must voor elke organisatie die haar (online) zichtbaarheid wil verhogen.
 5. User-generated videocontent is de beste manier om millenials bereiken
  Volgens Christie Garton, blogger op Entrepreneur.com, is cocreatie van video’s de beste manier om de felbegeerde doelgroep millenials te bereiken. Dit zijn pro-social media individuen tussen de 18 en 34 jaar, die op jaarbasis zo’n slordige 1,3 triljoen dollar spenderen en hunkeren naar echte één-op-één-relaties met de merken die ze kopen. Vooruitstrevende merken/organisaties slaan twee vliegen in één klap door hun fans te vragen om aanbevelingen, productreviews en andersoortige korte video’s te maken over hun organisatie en producten. Op die manier worden waardevolle klantrelaties bevorderd en wordt mooie user-generated videocontent gecreëerd die een krachtige marketingtool vormt op social media platforms zoals Facebook en YouTube.
 6. 75% van de managers kijkt wekelijks werkgerelateerde video’s
  Video bereikt niet alleen ‘gewone’ consumenten. Volgens een onderzoek van Forbes bekijkt 75% van de Amerikaanse corporate managers op wekelijkse basis werkgerelateerde video’s. En deze managers zijn de belangrijke beslissers binnen hun organisaties. Business-to-business marketeers doen er dus ook verstandig aan videomarketing te omarmen.

Regelmatig laat ik me inspireren door blogs van anderen. Bovenstaande blog is mijn vertaling van een blog van David Marcus op socialmediatoday.com.

Leave a Reply

preload preload preload