Sep 23

Storytelling is momenteel wellicht het meest gebruikte buzzword in communicatieland. Dat de inzet van storytelling van toegevoegde waarde kan zijn voor een organisatie, daar zijn de meeste communicatieprofessionals het wel over eens. Maar waar begin je? En hoe voer je het uit in de praktijk? Rijkswaterstaat laat met de zomerserie ‘Achter de schermen bij Rijkswaterstaat’ zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om verhalen uit de organisatie te delen met het brede publiek.

Logo Achter de Schermen bij Rijkswaterstaat

Zomerserie ‘Achter de schermen bij Rijkswaterstaat’.
Weet jij wat een Omgevingsmanager, Weginspecteur of een Nautisch Verkeersleider doet? Of een Gemaaloperator? Enig idee wat een Mobiel Verkeersleider op het water elke dag uitspookt? De ene functie is heel zichtbaar, de ander juist helemaal niet. Maar het zijn allemaal concrete functies bij Rijkswaterstaat die elk een steentje bijdragen aan dat grotere doel van de organisatie; een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. En wie kan nou beter uitleggen aan het brede publiek wat hun functie inhoudt en op welke wijze zij bedragen aan die organisatiedoelstellingen, dan deze mensen zelf?

Reden voor Rijkswaterstaat om deze zomer 8 medewerkers voor de camera te zetten. Samen met een willekeurige, nietsvermoedende Nederlander die toevallig voorbij de camera liep. Laatstgenoemde mocht de medewerker van Rijkswaterstaat het hemd van het lijf vragen. Het leverde een aantal leuke, laagdrempelige en authentieke filmpjes op die werden geplaatst op de corporate website en het Facebookkanaal van Rijkswaterstaat. De vele positieve reacties en het aantal likes op Facebook zeggen genoeg hoe de serie video’s door het publiek werd gewaardeerd.

Benieuwd? Ga naar de website van Rijkswaterstaat of bekijk onderstaande afspeellijst op het Youtubekanaal van Rijkswaterstaat.

Het verhaal van Nicolette, de nautisch verkeersleider op de Brandaris

Leave a Reply

preload preload preload