May 13

De VGN, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, heeft een nieuwe modelrichtlijn social media opgesteld. De richtlijn springt in op de kansen die het gebruik van sociale netwerken als Hyves, Facebook en Twitter door organisaties biedt, maar heeft ook als doel de risico’s voor de instelling van dit gebruik te beperken.

Ze hebben zich daarbij stevig laten inspireren door de richtlijnen van TNT waarover ik eerder blogde. Inhoudelijk en qua vormgeving. En terecht, waarom ook niet? Beter iets goed gepikt, dan slecht bedacht. Toch?

VGN Social Media Guidelines 1 1

4 Responses to “Social media richtlijnen TNT inspireren VGN”

 1. Mmmm, dan maak je het jezelf wel erg makkelijk. Dit is een volledige kopie. Staat er nog ergens bronvermelding? ;-)

 2. Niet in het stuk. Neem aan dat ze contact met TNT hierover hebben gehad? Op hun site staat:

  “Om leden daarbij te faciliteren hebben wij de bijgevoegde Modelrichtlijn Social Media opgesteld. Als voorbeeld voor deze regeling heeft het model van TNT gediend. U kunt deze richtlijn geheel of gedeeltelijk overnemen en gebruiken naast reeds beschikbare interne richtlijnen over internet- en e-mailgebruik, klachtenregelingen en ander instellingsbeleid.”

  Zie http://www.vgn.nl/artikel/8046.

  Daar is de bronvermelding dus… :-)

 3. Frans says:

  In het stuk zelf wordt wel degelijk vewezen naar het model van TNT, onderaan de pagina. De TNT heeft daarvoor uitdrukkelijk toestemming gegeven. Nadat meerdere modellen door de VGN vergeleken waren bleek dit model met minimale aanpassing aan de zorg al zeer goed bruikbaar en beter egschikt dan een zwaar juridisch document. Het optimisme van het TNT- stuk is heel mooi geformuleerd en leuk qua lay-out. Soms hoef je niet meer te doen.
  Mooi is ook dat deze kennis door TNT gedeeld wordt met andere organisaties.via hetzelfde sociale netwerk als zij beschrijft.
  De volgende keer deelt een ander weer wat. Mooi toch?

 4. Zie het nu ook, Frans. Helemaal op de laatste pagina staat een verwijzing. En ben het helemaal met je eens dat delen en gebruiken van goede voorbeelden en cases alleen maar goed is! Dat was ook de strekking van de blog :-)

Leave a Reply

preload preload preload