Aug 25

Je ziet het steeds vaker; Tweeps die hun dagelijkse digitale krantje tweeten. “The @…  Daily is out!”. Maar lees jij ze nog?

Hier een voorbeeldje:

Het werkt ongeveer zo: Paper.li verzamelt alle relevante tweets van jouw Tweeps, Twitter lists of #tags en giet deze input in een leuk vormgegeven en leesbaar krantje. Oftewel: Paper.li biedt jouw Twitterwereld aan in krantvorm.

Toch lees ik al die Daily’s van anderen niet meer. Ieders krantje is immers ieders eigen Twitterwereld. Gepersonaliseerd. En lezen kost ook tijd, hoeveel kranten lees jij per dag? En vaak kom je dezelfde info ook weer tegen op Twitter. Dus overlap alom.

Toch is het idee geweldig en misschien zelfs een oplossing voor de grote information overload die mensen steeds meer over zich heen krijgen. Dat je dus informatie op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd krijgt, automatisch gegenereerd uit die grote bak met informatie. Een overzichtelijke krant op basis van jouw tweeps, yammer, RSS-feeds, etc.

En dan allerliefst elke morgen vroeg in hard copy op de deurmat. Liefst full colour. Waar kan ik me abonneren…?

3 Responses to “Leuk al die Daily’s van Paper.li, maar lees jij ze nog?”

 1. Bart says:

  Zoiets bestaat volgens mij al, maar dan alleen voor de iPad en heet Flipboard: http://www.flipboard.com/.

 2. Cool. Wil ik toch ooit een keertje kopen :)

 3. Ik ben zelf zo’n verspreider van een daily! excuus hier voor ;-)
  Ik gebruik hem alleen voor het doel dat jij beschrijft: om dagelijks tweets van mensen die ik volg in samenhang te kunnen lezen en snel te overzien.

  En ik lees er ook een paar van andere over onderwerpen die me interesseren.
  Overigens doe ik dat via een emailnotificatie en niet via twitter zelf ;-)

  de Ipad biedt inderdaad Flipboard; interessant maar misschien voor nog meer zaken dan alleen rss, tweets enz?
  .

Leave a Reply

preload preload preload